Update 1 september ‘18: Nationaal Training Centrum

De off-season trainingen achter de rug, nu hard aan het trainen in de pre-season en nieuwe club gevonden: ARC

Update 1 sept. ‘18:

NTC off-season en pre-season

Ik heb nu twee maanden off-season en drie weken pre-season erop zitten en ik vind het geweldig! Ik merk dat ik heel erg vooruit ga in zowel rugby skills als conditie en kracht. We trainden in de off season drie dagen in de week ‘s ochtends en ‘s avonds en trainen in de pre-season drie dagen in de week van het einde van de ochtend tot aan het begin van de middag (2 sessies achter elkaar). We eten ook altijd warm op het NTC en dit zijn heerlijke en gezonde maaltijden. Voor de rest voel ik me erg thuis in Amsterdam en heb ik het op school prima naar m’n zin. Hieronder een foto van de NTC groep aan het einde van de off-season trainingen.

Na mijn verhuizing naar Amsterdam moest ik natuurlijk ook een club in de buurt zoeken en dat is voor mij Amstelveense Rugby Club geworden. Ik heb nu een paar keer mee getraind en vind de sfeer daar erg prettig en het trainingsniveau is heel goed. Hier ga ik hopelijk ook een deel van mijn stage lopen.

Amstelveense Rugby Club

Dit seizoen is het NTC, naast dat het een off-season trainingsperiode (mei/ juni) introduceerde, gaan werken met drie trainingsgroepen die ingedeeld zijn op niveau: (1) de Elite/ High Performance groep, (2) de Performance groep en (3) de Development groep:

HPC – High Performance Elite: traint met mannen XV gedurende de internationale periodes; individuen worden nauwlettend gevolgd; voorbereiding voor NL XV; gecontracteerd door Rugby NL.

PERF – Performance: trainen wekelijks; focus ligt op individuele ontwikkeling; teamvoorbereiding richting EK; voorbereiding voor HPC groep & selecties.

DEVT – Development: spelers gedurende het hele jaar ontwikkelen overeenkomstig de LTAD (Long Term Atlethic Development), concentreren op trainings- en niet op biologische leeftijd; elk kwartaal een bijeenkomst & doelen stellen.

Alle spelers komen in aanmerking voor de HPC – Elite groep. Spelers kunnen rechtstreeks van de Development groep naar de HPC – Elite groep gaan. Spelers kunnen ook van de Development groep naar de Performance groep gaan. Alle spelers ondergaan een jaarlijks selectieproces en kunnen van het NTC worden uitgesloten indien zij niet aan alle criteria voldoen (prestaties, houding en mentaliteit).

Ik ben net als alle nieuwelingen begonnen in de Development groep.

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met Core Skills, Decision Making en onze persoonlijke ontwikkeling (we hebben een persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt).

‘Core Skills ontwikkeling: Run, Catch & Pass (RCP) skills en met name de MICRO SKILLS voor RCP hebben de aandacht gehad de afgelopen weken. Een goede controle van de micro skills zorgt ervoor dat het grote plaatje van [de] handling skills (bv. spinn passing) in een spelsituatie voor een effectieve uitkomst zorgt, omdat [we] vertrouwen hebben om de pass te kunnen maken die de situatie vraagt’ (Sven Bulens, NTC trainer).

‘Decision-making is de keuze die de speler maakt in een wedstrijdsituatie. De speler observeert wat hij ziet, oriënteert waar hij is, maakt de keuze welke skills toe te passen en dan maakt hij de actie, dit noemen we de O.O.D.A loop. We bouwen dit rustig op en gooien dan steeds meer druk op [de spelers] om hun skills en decision making proces onder druk te zetten, om beter te kunnen presteren onder druk. Dit proces heet C.I.A. Eerst willen we CLARITY (Duidelijkheid), dan gaat de INTENSITY (Intensiteit) omhoog en dan krijgen we onder druk ACCURACY (Nauwkeurigheid)’ (Sven Buelens, NTC trainer).

Van de 32 aanmeldingen voor seizoen 2018-2019 zijn er 20 nieuwe rugbyers aangenomen op het NTC, waarvan twee van de RANO.

Off-season trainingen: 30 april — 27 juni: Done

Holidays: 28 juni — 12 augustus: Done

Pre-season trainingen: vanaf 13 augustus: nu hard aan het trainen!

Het Nationaal Talenten Centrum (ook wel: Nationaal Training Centrum, NTC)

De doelen van het NTC

De resultaten van het NTC

De begeleidingsstaf van het NTC

Benchmarks en mijn testscores (01-09-’18)