Johan Cruyff College & Fysiotherapie

Dit is de school die dit hele topsporttraject wat makkelijker voor mij maakt vanwege alle vrijstellingen die ik krijg. Ik heb voor de opleiding Sport en Bewegen gekozen omdat ik vanuit daar makkelijk door kan stromen naar een HBO fysiotherapie-studie, dat is de opleiding die mij echt super interessant lijkt.

Op de opleiding Sport en coaching Johan Cruyff College in Amsterdam combineer je zo optimaal mogelijk je studie met je topsport. Op mijn opleiding Sport en Bewegen leer ik hoe ik sportlessen kan geven voor groepen. Vorig jaar liep ik stage bij het 2e team en het mini’s team van mijn club van toen Rugby Club Groningen. Dit seizoen probeer ik stage te gaan lopen bij mijn nieuwe club: Amstelveense Rugby Club, het NTC, de RANW en een fitness-/sportschool.

hbo fysiotherapie

Fysiotherapeuten zijn bij rugby vanwege het fysieke karakter van het spel ook belangrijk. Als fysiotherapeut wil ik ook mijn steentje bijdragen aan rugby.

Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen

De universitaire opleiding Lichamelijke opvoeding en Bewegingswetenschappen in Brussel heeft als vervolgopleiding na fysiotherapie ook mijn interesse gewekt. Deze vragen beantwoord ik dan ook met een ja’:

Ben je gefascineerd door beweging en bewegende mensen? Ben je niet te honkvast en zoek je elders een nieuwe uitdaging? Ben je een wereldburger die in de Belgische hoofdstad zijn grenzen wil blijven verleggen? Ben je gepassioneerd bezig met sport en wil je van je hobby je beroep maken? Zoek je een universiteit die over een ruime campus met vernieuwde sportinfrastructuur beschikt? Ben je als topsporter op zoek naar een opleiding op jouw maat, die perfect te combineren valt met jouw trainingsschema?

Vrije Universiteit Brussel | Redelijk eigenzinnig

Ben je gefascineerd door beweging en bewegende mensen?Ben je niet te honkvast en zoek je elders een nieuwe uitdaging? Ben je een wereldburger die in de hoofdstad zijn grenzen wilt blijven verleggen?Ben je gepassioneerd bezig met sport en wil je van je hobby je beroep maken?Zoek je een universiteit die over een ruime campus met vernieuwde sportinfrastructuur beschikt?Ben je als topsporter op zoek naar een opleiding op jouw maat, die perfect te combineren valt met jouw trainingsschema?

Hierboven zie je mij in actie in een wedstrijd uit seizoen 2016-2017