Rugby Academie Noord Oost

De Rugby Academy is een topsport opleiding die ervoor zorgt dat topsport en voortgezet onderwijs hand in hand gaan.

RANO: Rugby Academy NoordOost (te Heerenveen). Dit is de plek waar ik vorig seizoen (‘17—’18) vier keer extra in de week rugbyde om mijn individuele skills nog beter te ontwikkelen en om mij op Nederlands teamniveau te krijgen. Ik vind het echt heerlijk zoveel met de sport bezig te zijn en het 3x per week opstaan om 05:45 bevalt goed. Dit seizoen (‘18—’19) ben ik onderdeel van het NTC (Nationale Talenten Centrum)! De off-season trainingen waren in mei en juni en het pre-season is op 13 augustus begonnen.

Hierboven op de foto de Colts van de RANO met NL bondscoach Heren IV Rugbyteam Gareth Gilbert die dinsdag 13 maart ‘18 langs kwam. Ook Lieve (rechts op de foto naast Gareth Gilbert) is aangenomen op het NTC! Mijn broertje Ivar start in september op de RANO en wil mij ook achterna naar het NTC als hij 16 is.

‘De Rugby Academy NoordOost biedt, sinds het schooljaar 2015-2016, een programma aan voor gemotiveerde jongens en meisjes vanaf 12 jaar die zich serieus willen ontwikkelen als rugbyspeler en dit optimaal willen combineren met hun school.

Deze jongeren zijn geselecteerd door het Regionaal Talentencentrum (RTC) en hebben de Topsportstatus van NOC*NSF gekregen. Door deze status wordt het, ondanks het intensieve topsportprogramma, makkelijker om school en rugby te combineren in samenwerking met een Topsport Talentschool. De lessen kunnen gevolgd worden op de diverse niveaus van de middelbare school’ (RANO). Ik combineer de RANO met een Johan Cruyff College (mbo sport en bewegen), dat ik vanaf mei ‘18 in Amsterdam vervolg, omdat ik dan deelneem aan het Nationaal Trainings Centrum.

Nationaal Talenten Centrum (NTC)

Hieronder kunt u mij zien spelend als Flanker (nr. 6 en 7; voorwaartse positie) voor de Colts van RugbyClub Groningen (seizoen 2016-2017).

Goede voeding heel belangrijk

Thuis eten we heel gezond en ik neem verantwoorde voeding mee naar de RANO en school. Hieronder kunt u informatie vinden van het NOC CSF over topsport en voeding. Druk op het logo:

Canterbury

Canterbury ondersteunt (mijn) rugby en geven de spelers van de Rugby Academy’s fikse korting!

Hierboven zie je dat ik een try druk (seizoen 2016/2017).