Rugby Nederland

Heren 15s | Rugby Nederland

11/11/2017 Score Moldavië tegen Nederland 7 - 59 (winst) 18/11/2017 Score Zwitserland tegen Nederland 27 - 30 (winst) 10/2/2018 Score Portugal tegen Nederland 36 - 12 (verlies) 3/3/2018 Score Nederland tegen Polen 71 - 30 (winst) 17/3/2018 Score Nederland tegen Tsjechië 27 - 10 (winst)

Ik hoop uit te mogen komen voor de Nederlandse (jeugd)rugbyteams en door te groeien bij een buitenlandse rugby topclub. De stap in de goede richting is gezet: ik ben aangenomen bij het Nationale Talenten Centrum! Hier train ik nu zo’n 6 x in de week, we eten gezond samen en de sfeer is erg goed.

De ander in zijn waarde laten

‘Binnen rugby staat de waarde respect centraal. Het komt in alle lagen van de sport terug. De scheidsrechter geniet respect van de spelers op het veld, de spelers behandelen de tegenpartij met respect en de regels van het spel worden gerespecteerd. Een trend in de maatschappij is dat de behoefte aan respect groeit’ (Rugby NL).

Hier op deze pagina kunt u alles vinden over Rugby Nederland, World Rugby en alle normen en waarden die bij de sport horen.

Respect komt terug in een aantal gebruiken binnen de rugbysport. Na wedstrijden worden tegenstanders bedankt, voor de wedstijd wordt er een poortje gemaakt voor de tegenstander en er is ruimte voor iedereen om mee te doen. Daarnaast is er het Spelregelboek van World Rugby (zie voor een link naar dit mooie boekje mijn site onder het kopje Rugby Club Groningen). Hierin komen de regels van de sport naar voren. Deze regels worden goed nageleefd door de sporters.

Houden aan afspraken en regels

De sport rugby vereist veel discipline van spelers. Het is een fysiek zware sport, die veel training vereist. Bij een gebrek aan discipline wordt het resultaat minder. Ook zorgt discipline ervoor dat de sport op een goede manier uitgevoerd kan worden. Buiten de sport is discipline ook een belangrijke factor voor succes en goede resultaten.

Door gedisciplineerd te rugbyen kan het spel normaal verlopen zonder incidenten.

Binnen rugby is het gebruikelijk dat alleen de aanvoerder met de scheidsrechter in discussie gaat. Op deze manier blijft het spel geordend. Ook worden de regels voortdurend verbeterd voor een soepel en eerlijk verloop van het spel. Vroeger was het bijvoorbeeld niet toegestaan om te wisselen tijdens een wedstrijd.

Solidariteit

In de rugby staat kameraadschap centraal. Spelers staan voor elkaar klaar en steunen elkaar waar nodig. Maar er bestaat ook een zekere band met rugbyspelers die niet bij elkaar in het team zitten. In de samenleving rekenen we ook altijd op anderen.

Zowel binnen het spel als daarbuiten sta je er nooit alleen voor.

Teamgenoten steunen elkaar wanneer het goed gaat, maar ook wanneer het slecht gaat. Fouten worden samen hersteld. Na een wedstrijd is het gebruikelijk om samen met de tegenstander te eten en drinken. Bij rugby is het bijna vanzelfsprekend dat supporters van verschillende landen en clubs samen wedstrijden kijken, er zijn bijvoorbeeld geen hekken nodig. Een ander gebruik is het zingen voor en na de wedstrijd. Bij Rugby Club Groningen zingen de heren na de wedstrijd het Groningse Volkslied en hebben de Dames een eigen lied.

Rugby for dummies

.

.

World Rugby

worldrugby.org - the official site of the international governing body of rugby union with news, member unions, regional associations, tournaments, results, fixtures, world rankings, laws of the game, regulations, development, training, player welfare, information on playing rugby.

.

De rugby waarden nog eens op een rijtje:

Hieronder een video waarin het prachtige karakter van rugby wordt getoond