Sponsor mijn rugby ambities en verbind uw bedrijfsnaam aan rugby: respect, discipline, kameraadschap

Mijn naam is Armin de Leeuw (1-1-2000), ik ben besmet geraakt met het rugby-virus en de rugby-ziekte is zeer besmettelijk! Help! Ik speelde vijf jaar bij Rugby Club Groningen (RCG), ga nu bij de Amstelveense Rugby Club (ARC) spelen, train op het Nationale Training Centrum (NTC) en ben ervan overtuigd levenslang tot de rugby-familie te zullen behoren. Vorig seizoen ben ik de weg ingeslagen mijn rugby-droom te verwezenlijken: spelen bij het Nederlandse team en mijn geld verdienen als rugby-speler. Ik trainde afgelopen seizoen viermaal per week extra op de Rugby Academy NoordOost (RANO) in Heerenveen. Dit seizoen ben ik naar Amsterdam verhuisd en onderdeel van het Nationale Talenten Centrum (NTC) in Amsterdam dat traint op het Nationale Rugby Centrum Amsterdam (NRCA). In mei en juni heb ik daar de off-season trainingen al gevolgd en nu zijn we intensief met de pre-season trainingen bezig.

Naast rugby volg ik een topsporttalent opleiding die mij toegang gaat geven tot hbo fysiotherapie. Ook fysiotherapie staat voor mij in het teken van rugby. Omdat ik mijn leven in dienst wil stellen dit rugby-virus zoveel mogelijk te verspreiden, kan ik uw hulp goed gebruiken. Ondersteun met uw bedrijf mijn initiatief. Rugby: voor een veiligere, socialere, gezondere en sportievere samenleving.

Druk op de oranje omcirkelde pijltjes naar rechts om door te klikken op de site en/of scroll door naar de onderwerpen hieronder: RCG, de RANO, Rugby NL, Johan Cruyff College, RUGBY.tijdschrift en de Harde Leerschool.

Ik ben zo’n 20 uur per week met sport bezig vanaf vorig rugby-seizoen. Ik trainde bij de Rugby Academie Noord Oost (RANO) in Heerenveen en volg de topsport-talentopleiding Johan Cruyff College (JCC) in Amsterdam. Daarnaast trainde en speelde ik wedstrijden met mijn rugbyteam: de Colts van Rugby Club Groningen (RCG). Ik liep stage als trainer zowel bij Boris Brink van het 2e herenteam, als bij Jan van Dehn van de Benjamins (onder 10 jaar, geboren in 2008 en 2009) en heb deze succesvol afgerond. Sinds eind mei training ik zes keer per week op het Nationaal Talenten Centrum in Amsterdam. Het niveau van de trainingen en organisatie is van een hoog niveau en ik vind het super hier onderdeel van te zijn. Mijn doel is in het Nederlandse (jeugd)team te rugbyen en mijn geld met rugby te verdienen, tegelijkertijd wil ik ook fysiotherapie studeren omdat ik beide goed kan combineren. Ik investeer in rugby. Investeer in mij.

Ik verdiende zelf mijn geld bij de Jumbo Oosterstraat in Groningen, maar kan dat qua tijd nu niet meer doen: volgend seizoen train ik 8 tot 9 keer per week, speel een wedstrijd in het weekend en loop stage als rugby-en sporttrainer. Met mijn stages probeer ik wat zakgeld te gaan verdienen. Wilt u mij met uw bedrijf sponsoren? Elk sponsorbedrag is welkom! Momenteel zoek ik een kleine 1.000 euro om te investeren in NTC-kleding en rugbyschoenen. Graag doe ik ook wat terug voor uw bijdrage. U kunt met de naam van uw bedrijf op mijn site worden vermeld bijvoorbeeld.

Voor alle sponsoren van deze sponsoractie organiseer ik een rugby clinic op mijn rugbyclub. Met daarna een hapje en een drankje.

Graag hoor ik van u, hartelijk dank, Armin de Leeuw.

06 39 78 82 65

Rugby voor een veiligere, socialere, gezondere en sportievere samenleving.

Dit ben ik. Aan de linkerkant van mijn neus kun je zien dat die al een keer is gebroken (leuk spelletje dat rugby…). Ondertussen is er ook aan de rechterkant een verdikking bijgekomen door een rugby-botsing, dus nu is mijn neus weer mooi symmetrisch…

Hierboven zie je mij in actie (seizoen 2017/2018)

‘It’s not about rugby, it’s about young men. It’s not about building a championship team, it’s about building championship boys. Boys who will be forever strong’ (Garry Gelwix).

Forever strong

De film gaat Forever Strong gaat over Garry Gelwix’ filosofie. Hij speelt zelf ook een rolletje in de film, net zoals zijn dochter. Gelwix filosofie van coaching leidde ertoe dat het Highland Rugbyteam een record vestigde met 419 overwinningen en 10 verloren wedstrijden in 35 jaar.

Invictus

Nog een prachtige film over rugby is Invictus. Het is een film over het WK Rugby 1995 dat net na de apartheid in Zuid-Afrika werd gehouden. (Deze film is geregisseerd door Clint Eastwood).

Als Nelson Mandela (in de film gespeeld door Morgan Freeman) na de afschaffing van de apartheid aan de macht komt wordt in Zuid-Afrika het wereldkampioenschap rugby gehouden. De prestaties van het gastland zijn in aanloop naar de kampioenschappen het aanzien niet waard. Het land heeft zich als organiserend land automatisch geplaatst, maar vrijwel niemand in Zuid-Afrika verwacht dat de Springboks de poulefase zullen doorstaan. Tot plezier van veel zwarten, want rugby is een sport van de blanken. De apartheid is dan wel afgeschaft, de kloof tussen zwart en blank is nog enorm.

Mandela ziet het WK Rugby als een perfect moment om zijn regenboognatie te verenigen. Hij stuurt de rugbyers op pad om clinics te geven aan zwarte kinderen in arme wijken en hij laat ze een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar hij ruim 27 jaar gevangen heeft gezeten. Hij hoopt de jongens daarmee voldoende inspiratie te geven om wereldkampioen te worden. En tegelijkertijd hoopt hij door zijn enthousiasme de zwarte bevolking achter de rugbyers te krijgen.

Hieronder kun je een deel uit de film zien. Het is het deel waarin de captain van het rugbyteam van Zuid Afrika de gevangenis Robbeneiland en de cel waar Mandela heeft gezeten bezoekt. In totaal heeft Mandela 27 jaar gevangen gezeten maar is nog altijd strijdbaar gebleven. Tijdens de video wordt ook het gedicht Invictus voorgedragen door de hoofdpersoon die Mandela speelt, dat is een gedicht van Henley. De film is hiernaar vernoemt. Zuid Afrika staat momenteel derde op de wereld ranglijst van rugby landenteams (het Nederlandse Rugbyteam 33e).

Invictus by William Ernest Henley

Out of the night that covers me,

Black as the pit from pole to pole,

I thank whatever gods may be

For my unconquerable soul.

In the fell clutch of circumstance

I have not winced nor cried aloud.

Under the bludgeonings of chance

My head is bloody, but unbowed.

Beyond this place of wrath and tears

Looms but the Horror of the shade,

And yet the menace of the years

Finds and shall find me unafraid.

It matters not how strait the gate,

How charged with punishments the scroll,

I am the master of my fate,

I am the captain of my soul.